Sorry, this text is in Norwegian only! Will come with another one about Jessies school project in english soon!

Denne deler jeg for Jessie, som selv opprinnelig er fra Uganda. I dag bygger hun skole under et mangotre i den lille landsbyen Malindi. Skolen ligger i et utrolig vakkert landområde, helt nede ved Nilen. Til og begynne med bygges kun en enkel konstruksjon: et tak. Jeg liker dette prosjektet, da det er svært inkluderende. Landsbybeboerene er selv en del av prosessen, og er med på å forme utviklingen av den. Jessie begynte ikke med noe annet enn skyggen fra mangotreet, og nå tar sakte en konstruksjon form. Det er ca 60 barn i landsbyen som trenger skoleplass! Når ikke de kan reise til en skole, må skolen komme til dem!

Kvinner

Det er imidlertid ikke bare barn som trenger skoleplass, også kvinner i landsbyen har behov for læring, og det vil gis tilbud oggså for disse. Analfabetisme er fremdeles et problem blant landsbybeboere. Mange ønsker virkelig å lære, men har ingen muligheter for det. Samtidig er utdanning uten tvil ett av de mest effektive redskapene for å bidra til å utrydde fattigdom. Endring begynner med menneskene som er en del av det, og vi som kommer utenfra kan hjelpe der det er umiddelbare behov. Det ses som viktig å arbeide direkte med de det dreier seg om, og ikke tvinge inn egen ide-sfære og agenda.

Skolen vil utvikles trinnvis. Du kan støtte om du vil! Informasjon finner du på kortet i galleriet under (Klikk for større versjon). Betyr mye for mange lærelystne barn og kvinner i den landsbyen!

Jessie er powerkvinnen bak Mama wa Miti – “alle trærs mor”.

Galleri: første dag på skolen, 30 januar ’12. Siden den dagen er antallet elever mer enn doblet.

Advertisements